Zoeken in deze blog

vrijdag 19 september 2014

Tortilla's met falafel

Tortilla's zullen je waarschijnlijk niet onbekend in de oren komen, hetzelfde geldt voor de falafel. Wij zijn er thuis dol op, ik was nieuwsgierig om dit zelf uit te proberen. Ik maakte vanavond mijn eigen tortilla's en mijn eigen falafel. Erg goed gelukt, al zeg ik het zelf! En zoveel werk is het helemaal niet! Ik begon om vijf uur, en we aten om kwart over zes! Ik had niets voorbereid, en heb ook niet ultra snel gewerkt of iets. Het was gewoon kei snel klaar! En kei lekker ook nog! De wrap beleg je verder met avocado, sla, rode ui, komkommer, hummus en puntpaprika! Natuurlijk kun je naar eigen smaak andere ingrediënten toevoegen, maar deze combinatie beviel mij prima! Hoe je een wrap moet vouwen heb ik van mijn vader geleerd. Kijk bij de foto's dan zie je het stap voor stap uitgelegd hoe je netjes en zonder vieze handen te krijgen en dat al je vulling in de rondte vliegt een wrap vouwt en opsmikkelt!
De recepten komen van het blog van Pauline: www.uitpaulineskeuken.nl. Echt de moeite waard om daar een kijkje te nemen, wat heeft zij er gave en inspirerende dingen op staan! Dus wil je altijd al eens zelf wraps of falafel maken, probeer dit recept en waarschijnlijk koop je het nooit meer uit de winkel! Want wanneer je het zelf hebt gemaakt, smaakt het toch het allerlekkerst! Het recept staat hieronder! Bon apétit!

Tortilla's met falafel

Ingrediënten voor 5 personen

Falafel
  • 150 gram kikkererwten, in water
  • 2 teentjes knoflook
  • een halve chilipeper
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • handje peterselie
  • zeezout
  • olijfolie
Voor 6 tortilla's 
  • 250 gram bloem
  • een halve theelepel zout
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 milliliter lauwwarm water
Voor de vulling
  • een paar blaadjes sla
  • stukjes komkommer
  • een paar cherrytomaatjes
  • 1 avocado, niet te rijp
  • kleine rode ui
  • hummus, 6 eetlepels
  • 1 puntpaprika
Bereidingswijze

Falafel
Wanneer je gedroogde kikkererwten gebruikt was je deze en laat je ze vervolgens voor minimaal 16 uren weken in ruim water, de kikkererwten zullen het vocht gaan opnemen en toenemen in gewicht. Gebruik je kikkererwten in vocht, dan is dit niet van toepassing.

Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. 
Doe de gepureerde erwten in een schaaltje. Pers de knoflookteentjes en voeg die toe. Snijd de chilipeper fijn en voeg deze ook toe. Voeg dan ook de komijn, een snufje zout, het citroensap en een handje gehakte peterselie toe. Roer dit goed door.
Roer ook de bloem erdoor heen, wanneer het mengsel te nattig is voeg je nog een extra lepel bloem toe. Laat dit nu even in de koelkast opstijven, voor ongeveer een half uur. 

Tortilla's
Meng de bloem, zout en bakpoeder. Maak hierin een kuiltje. Schenk hier het lauwwarme water en de olijfolie in. Meng beetje bij beetje de bloem door het natte en kneed dit uiteindelijk tot een mooi deegje. Verdeel dit in 6 bolletjes en laat even rusten in de koelkast, voor een halfuur. 

Vulling
Begin ondertussen met de vulling. Pak een groot mooi bord en leg hier de sla, plakjes komkommer, de ringetjes ui, tomaat, avocado en paprika op. Zet in het midden van het bord een bakje en schep hier de hummus in.

Zet 2 koekenpannen op het vuur. Verhit in een koekenpan een paar druppels olijfolie.
Vorm bolletjes van de falafel en bak deze aan weerszijden goudbruin. Ondertussen rol je de deegballetjes uit tot flinterdunne tortilla's. Je bakt deze aan beide kanten 1 minuut, 2 minuten in totaal. Om te voorkomen dat hij straks keihard wordt en niet meer gegeten kan worden zonder dat hij breekt. 

Serveer de tortilla's met de vulling en de falafel. 

Bon apétit!









 Hoe vouw je je tortilla goed dicht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten