Zoeken in deze blog

Huishoudelijke mededeling

Ik ben druk bezig mijn blog 'op te schonen'. Dit betekent dat relatief oude, weinig bekeken recepten die daarbij niet door mijzelf geschreven zijn van mijn site haal. Vandaar dat sommige recepten zijn verwijderd.
Dit vergt uitleg: aan het begin van mijn carrière als amateurkok nam ik recepten over, sinds een anderhalf jaar plaats ik enkel nog mijn eigen recepten online.
Op deze manier probeer ik mijn eigen authenticiteit te streven.
Maar vandaar dat sommige recepten 'verdwenen zijn'.
Excuses voor het ongemak!

P.S. Zijn er recepten die je echt mist? Stuur me een mailtje en wie weet ga ik aan de slag met mijn eigen versie !

zaterdag 18 oktober 2014

Appelbol

Wat moet je met een kist vol appels, appeltaart, appelcake, appelflappen, of appelbollen! Een nagerecht dat zo ongelofelijk simpel is, ik kan het wel dromen. Maar het is zo ongelofelijk lekker, de ingrediënten voor dit dessert zijn meestal wel in huis. Bladerdeeg, een appeltje, suiker en kaneel. Meer heb je niet nodig. Wel is het handig om een appelboor aan te schaffen, anders kom je niet heel ver.. Ik maakte ze vorige week en deze week weer, mijn familie is er dan ook dol op. Je pakt als het ware een appel in met bladerdeeg. Je schilt deze appel eerst, dan boor je het klokhuis eruit. Dan zet je de appel op een plakje bladerdeeg en schep je in het gat waar het klokhuis eerst zat een mengsel van kaneel en suiker. Je vouwt het pakje dicht en draait deze om en zet ze op de bakplaat. In de oven smelt de suiker en wordt de appel zacht en dat is zo verrukkelijk om te eten!! Echt een enorme aanrader, trouwens ook heerlijke met een bolletje kaneelijs. JUM! En wat is nu lekkerder dan appels uit je eigen boomgaard, van mijn oma dan ;)
Hieronder het recept, bon apétit!

Appelbol

Voor 4 appelbollen

Ingrediënten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 appels, elstar
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de plakjes bladerdeeg alvast klaar zodat ze goed kunnen ontdooien. Roer de suiker en de kaneel door elkaar. Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Rek de plakjes bladerdeeg zodra ze ontdooid zijn een beetje uit, zo krijg je een grotere oppervlakte. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier de appels bovenop. Vul deze met de suiker. Vouw de 4 deegpunten om de appel, net alsof je een cadeautje in pakt. Maak je vinger nat met een beetje water zodat het goed blijft plakken. Draai de appelbol nu om. De kant waar de naden zitten liggen nu onderop. Maak de bovenkant nat met een beetje water en strooi hier nog een beetje suiker over. Zet de appelbollen voor ongeveer 20 minuten in de oven zodat ze goudbruin kleuren. Serveer de appelbollen eventueel met een bolletje kaneelijs.

Bon apétit!

1 opmerking:

  1. This is my first time pay a quick visit at here and i am actually impressed to read all at single place.



    my webpage; diets [http://www.w3ightl055.com]

    BeantwoordenVerwijderen