Zoeken in deze blog

dinsdag 14 oktober 2014

Quiche met zalm

Jamjam, zalm met dille, bieslook en roomkaas is zo’n ongelofelijk heerlijke combinatie! Vandaag maakte ik er een heerlijke quiche van, ja deze komt weer uit de Allerhande, maar ik houd nu eenmaal van dat blad van de Albert Heijn. Het is een ongelofelijk simpel gerecht. Je een kruidenmengsel, roert hier de zalm door, maakt dan een ei-roomkaas mengsel en doet dit beiden in een bladerdeegschaaltje. Easy, but so tasty! Het moet 45 minuten in de oven, tijd genoeg om andere dingen te doen dus! Heel lekker en makkelijk gerecht, echt een aanrader, het komt gegarandeerd op, dat kan ik je beloven! Maak er eventueel een kleine salade bij, als je wat groenten mist, die zitten er namelijk niet veel in… Maar van ongezond geen sprake hoor! Wij eten ook vaak pasta met dille, zalm en crème fraîche, een echte aanrader! Maar deze ook, dit was echt smikkelen en smullen geblazen. Vooral door dat zuurtje van de citroen, dat maakt het helemaal af! Hieronder het recept, bon apétit!

Quiche met zalm

Een hoofdgerecht voor 4 tot 5 personen

Ingrediënten
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 25 gram bieslook
  • 15 gram dille
  • 1 citroen
  • 280 gram zalmfilet
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 2 eieren
  • 125 gram roomkaas, bieslook 
  • 200 gram crème fraîche
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Zorg goed dat de buitenkant goed dicht zit, anders loopt zometeen de vulling door het deeg en gaat het plakken.
Knip of snijd de bieslook en de dille fijn. Rasp de schil van de citroen en pers één helft uit.

Doe het rasp, sap, de bieslook en de dille in een kom. Snijd de zalmfilet in blokjes en de gerookte zalmfilet in plakjes. Schep dit door het kruidenmengsel.

Klop de eieren los met de roomkaas en crème fraîche en breng dit eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de zalm met kruiden over de bodem, schenk hier het eimengsel over. Bak de quiche in het midden van de oven voor drie kwartier goudbruin en gaar.

Bon apétit!

1 opmerking: