Zoeken in deze blog

vrijdag 26 december 2014

Pompoensoep uit India

Een voorgerechtje voor kerst moet toch wel fenomenaal goed zijn. Het is de start van een veel aantal gangen en een start moet toch altijd wel een goede zijn. Je maakt daarom zeker een goede indruk met deze bijzondere variant van pompoensoep. Helemaal overgevlogen vanuit India en dat is al een reden opzich, maar de ingrediënten doen er toch ook wel toe. Pompoen is het hoofdingrediënt daar hoef je je geen vraagtekens bij te zetten. Er gaan andere bijzondere toevoegingen door, die deze soep een heerlijke tint geven. Curry pasta, je rook het door de hele keuken, en toen stonden we opeens met z’n vijven in de keuken omdat het zeer aantrekkelijk ruikt. Dan kan de kokosmelk, wat eerst kokossap heette volgens een van mijn gezinsleden, er ook nog prima bij. Je creeërt een heerlijk soepie, anders dan de authentieke pompoensoep, maar ik raad je deze aan, hij is verrukkelijk. Leuk om te variëren, en het zag er prachtig uit. Op het eind voeg je namelijk nog een toefje koriander toe en sprenkelt er nog een beetje kokosmelk over om het af te leren. Dit recept komt van Carolines blog, Genoeg aangeprijst, hieronder het recept. Bon apétit!

Pompoensoep uit India

Voor 6 personen

Ingrediënten
  • 1 pompoen van 1 kilo, het liefst biologisch
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels currypasta
  • 1 liter groentebouillon van 1 blokje
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 bosje koriander
Bereidingswijze
Snijd de pompoen in tweeën, wanneer je een biologische variant uitgekozen hebt kun je de schil eraan laten zitten, anders moet je hem wel schillen. Schraap de zaadjes eruit, dit is handig met een lepel. Snijd de pompoen dan in blokjes, een beetje grof maar niet te. 
Verwarm in een grote soeppan de zonnebloemolie. Snipper de ui. Fruit de ui in de zonnebloemolie totdat hij glazig is. Voeg dan de currypasta toe en fruit dit een paar minuutjes. Voeg de pompoen toe en bak dit nog hooguit 1 minuut.
Voeg de groentebouillon toe en kook de pompoen gaar, dit zal ongeveer 15 minuten duren. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Roer de kokosmelk erdoor. 
Serveer de pompoensoep met een beetje koriander, zonder te hakken dat staat mooier vind ik persoonlijk en schenk hier nog een eetlepel kokosmelk door om het nog mooier uit te laten komen.

Bon apétit!

1 opmerking: