Zoeken in deze blog

zondag 11 januari 2015

Appelcake met rozijnen

Appelcake, dat roept altijd herinneringen van vroeger op. Versgebakken met een bakje thee, je ogen even dicht houden en je bent weer een klein meisje die haar vingers aflikt bij het maken van het beslag. Deze cake lijkt op een taart door de appeltjes die erin verstopt zitten. De appels maken het een natte cake, maar de smaak is grandioos. Een heerlijke cake die mijn oma ook altijd zo lekker maakt. Ook gaan er rozijnen doorheen zodat het erg veel van een appeltaart wegheeft. Het recept komt uit Rudolphs Bakery, toch wel een favoriet bakboek van mij. Er wordt ook rum toegevoegd, maar ik heb dit vervangen door kaneel. Nouja, ik heb kaneel toegevoegd, niet echt in plaats van rum. Je bereidt deze cake met poedersuiker. Heel grappig, want het verandert niets aan de structuur. Ook doe je er op het laatst warm gemaakte abrikozenjam overheen aangelengd met een beetje water. Het trekt helemaal in de cake, erg lekker. Hieronder het recept! Bon apétit!

Appelcake met rozijnen

Ingrediënten
  • 60 gram rozijnen
  • kommetje heet water
  • 130 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • mespunt zout
  • 115 gram roomboter
  • 115 gram poedersuiker
  • 3 eieren
  • 3 appels
  • kaneel
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels abrikozenjam
Bereidingswijze
Wel de rozijnen voor 5 minuten in het hete water. 
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in met boter en eventueel een bakpapiertje. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout goed door elkaar.
Klop  in een andere kom de boter luchtig samen met de poedersuiker. Meng hier de eieren een voor een door. Voeg de bloem, bakpoeder en de zout toe en spatel de rozijnen er ook door.
Schil de appels en snijd deze in partjes. Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. 
Schenk de helft van het beslag in de vorm. Verdeel de partjes appel gelijkmatig over het beslag.Strooi hier een flinke snuf kaneel over. Schenk de rest van het cakebeslag erover en zorg ook dat dit gelijkmatig verdeeld is.
Bak de cake in het midden van de oven in dik 1 uur gaar.
Verwarm het water met de abrikozen jam. Haal de cake als hij even is afgekoeld uit de vorm. Bestrijk de bovenkant van de cake met de jam en het water. 
Bon apétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen