Zoeken in deze blog

Huishoudelijke mededeling

Ik ben druk bezig mijn blog 'op te schonen'. Dit betekent dat relatief oude, weinig bekeken recepten die daarbij niet door mijzelf geschreven zijn van mijn site haal. Vandaar dat sommige recepten zijn verwijderd.
Dit vergt uitleg: aan het begin van mijn carrière als amateurkok nam ik recepten over, sinds een anderhalf jaar plaats ik enkel nog mijn eigen recepten online.
Op deze manier probeer ik mijn eigen authenticiteit te streven.
Maar vandaar dat sommige recepten 'verdwenen zijn'.
Excuses voor het ongemak!

P.S. Zijn er recepten die je echt mist? Stuur me een mailtje en wie weet ga ik aan de slag met mijn eigen versie !

zondag 18 januari 2015

Tomatengroentesoep met ballen

Bij dit koude weer van maximaal 2 graden hoort een goed gevulde soep. Deze tomatengroentesoep voldoet aan deze eis. Hij is goed gevuld en zo lekker. Rare ingrediënten heb ik er dit keer niet ingestopt, deze soep komt bij iedereen bekend voor. Tomaten, groenten, vermicelli en ballen. Ik gebruik soepgroenten, lekker makkelijk. Maar je kunt natuurlijk ook zelf bleekselderij, prei, winterpeen en nog meer groenten kleinsnijden. Ik gebruikte voor de 1 kilo tomaten die je nodig hebt 2 grote vleestomaten aangevuld door romatomaatjes. Je kunt ook prima andere tomaten gebruiken, wees vrij in je keuze. In het recept dat ik uit de allerhande had gevist werd de soep aangemaakt met runderbouillon, daar ben ik minder van. Geef mij maar een heerlijk groentebouillonnetje. Kleine gehaktballetjes om op te vreten met wat vermicelli en hij is af! Een perfecte maaltijdsoep om te maken met een broodje erbij of een winterse lunch. Zucht… Hieronder het recept. Bon apétit!


Tomatengroentesoep met ballen

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 1 kilo tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree van zo’n pakweg 70 gram
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 250 gram gehakt half-om-half
  • 100 gram vermicelli
  • 300 gram soepgroente
Bereidingswijze
Verhit de olie in een soeppan of een grote hapjespan. Snipper de uitjes. Fruit de ui op laag vuur gedurende 5 minuten. Was de tomaten en snijd deze in vieren. Voeg deze toe en bak deze mee op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree mee en voeg 750 milliliter water met de groentebouillonblokjes toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat dit voor 12 minuten op een laag vuur koken. Pureer na deze 12 minuten voorzichtig met een staafmixer, zet het vuur even uit.
Breng ondertussen het gehakt op smaak met peper en zout en kneedt dit even goed door. Vorm kleine balletjes die je voorzichtig in de soep mikt. Verkruimel ook de vermicelli boven de soep. Snijd de soepgroente eventueel wat fijner en voeg deze ook toe. Breng dit samen aan de kook en laat dit in 7 minuten garen. Breng eventueel op smaak met een beetje peper en zout. Serveer een lekker broodje bij.

Bon apétit!

1 opmerking:

  1. Heerlijk soepje Emma vooral met dit weer.pGr.oma

    BeantwoordenVerwijderen