Zoeken in deze blog

Huishoudelijke mededeling

Ik ben druk bezig mijn blog 'op te schonen'. Dit betekent dat relatief oude, weinig bekeken recepten die daarbij niet door mijzelf geschreven zijn van mijn site haal. Vandaar dat sommige recepten zijn verwijderd.
Dit vergt uitleg: aan het begin van mijn carrière als amateurkok nam ik recepten over, sinds een anderhalf jaar plaats ik enkel nog mijn eigen recepten online.
Op deze manier probeer ik mijn eigen authenticiteit te streven.
Maar vandaar dat sommige recepten 'verdwenen zijn'.
Excuses voor het ongemak!

P.S. Zijn er recepten die je echt mist? Stuur me een mailtje en wie weet ga ik aan de slag met mijn eigen versie !

zaterdag 21 februari 2015

Vegetarische bonenstoof

Een makkelijk gerecht voor een doordeweekse dag, je maakt deze bonen eerst klaar samen met de ui, tomatenblokjes en djintan klaar in een hapjes pan. Als laats voeg je vegetarische balletjes en aardappelpartjes toe. Daarna schuif je het in de oven en hoef je er 30 minuten lang niet naar te kijken. Even de tafel dekken, en jouw kostje is klaar voor vandaag! Zo makkelijk en erg lekker! Je kunt deze stoof natuurlijk ook met vlees maken, gehaktballetjes bijvoorbeeld, maar het is ook prima als je eens of vaker per week vegetarisch eet, gewoon even geen vlees. Wij doen dat thuis steeds meer, eigenlijk heb je dat niet eens door. Met die geweldige vleesvervangers, heerlijke groenteburgers, mmm! Daar draai ik mijn hand niet voor om! Je topt dit af met peterselie, de kleuren zien er dan prachtig uit! Een keimakkelijk gerecht dus en ook nog erg lekker! Dat is eens wat anders! Het recept komt uit de Allerhande trouwens, mijn grote inspiratiebron! Hieronder het recept! Bon apétit! 

Vegetarische bonenstoof

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels djintal, gemalen komijn
  • 800 gram bruine bonen uit blik
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 210 gram vegetarische balletjes
  • 425 gram aardappelen, je kunt eventueel voor-gekruide partjes kopen
  • 2 eetlepels peterselie
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui voor 2 minuten. Schep hier de djintan door. Laat de bonen uitlekken en voeg die samen met de tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook en voeg peper en zout toe. Snijd de aardappelen in partjes. Schep in een ovenschaal. Schep de aardappelen erdoor. Leg de vegetarische balletjes hiertussen. Dek dit af met aluminiumfolie.
Stoof de bonenstoof in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Strooi als hij uit de oven is strooi je de peterselie erover, grof gesneden.

Bon apétit!  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen