Zoeken in deze blog

dinsdag 28 april 2015

Couscoussalade

Ik ben wel eens toe aan iets anders dan die eeuwige Hollandse boterham als lunch. Wat jullie? Waarom maken wij als Nederlanders niet zo snel een andere lunch klaar dan bammetjes met het liefst een dikke laag chocoladepasta. Waarom maken we niet allemaal massaal deze verrukkelijke couscoussalade klaar? Niet iedere Nederlander heeft daar kaas van gegeten.
Maar deze salade is super snel gemaakt en is bovendien heel goed geschikt om in een trommeltje mee te nemen naar je werk of school. Ideaal! Ik liet mijn videoskills weer even de vrij loop en rommelde wat aan, er is een hele leuke video uit gerold! Ik zou het leuk vinden om te lezen hoe jullie dat vinden, als ik wat vaker video’s zou maken van mijn kook en bakkunsten! Klik hier om je op mijn Youtubekanaal te abonneren!
Deze couscoussalade maakte ik overigens met heerlijke gedroogde vruchten, waar ik dol op ben! Ik voegde deze al eerder toe in deze rode kool en tulband! Erg lekker, aan te raden zeg! Hieronder het recept! Bon apétit!



Couscoussalade

Ingrediënten voor 2 personen
  • 150 gram couscous
  • 150 milliliter water
  • 75 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 1/2 paprika
  • snufje (gerookt) paprikapoeder
  • 2 zongedroogde tomaatjes 
  • gedroogde vruchten
  • zwarte olijven
  • handje rozijnen
Bereidingswijze
Giet het kokende water op de couscous en laat dit voor 5 minuten staan, roer af en toe door met een vork. Zo ontstaan er geen klonten.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in stukjes. Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje olijfolie. Bak de paprika’s kort in de pan.
Snijd de zongedroogde tomaten, gedroogde vruchten en olijven in (kleine) stukjes. Laat de rozijnen in water even wellen. 
Voeg nadat de couscous 5 minuten heeft gestaan de zongedroogde tomaten, gedroogde vruchten, olijven, kikkererwten, paprika en rozijnen toe. En dan is je couscoussalade ready to go!

Bon apétit!


1 opmerking:

  1. Erg leuk gemaakt en leuk om naar te kijken!
    (de zon zorgt er wel voor dat je niet alles goed ziet)
    Maak maar meer van dit soort filmpjes :)

    BeantwoordenVerwijderen

Huishoudelijke mededeling

Ik ben druk bezig mijn blog 'op te schonen'. Dit betekent dat relatief oude, weinig bekeken recepten die daarbij niet door mijzelf geschreven zijn van mijn site haal. Vandaar dat sommige recepten zijn verwijderd.
Dit vergt uitleg: aan het begin van mijn carrière als amateurkok nam ik recepten over, sinds een anderhalf jaar plaats ik enkel nog mijn eigen recepten online.
Op deze manier probeer ik mijn eigen authenticiteit te streven.
Maar vandaar dat sommige recepten 'verdwenen zijn'.
Excuses voor het ongemak!

P.S. Zijn er recepten die je echt mist? Stuur me een mailtje en wie weet ga ik aan de slag met mijn eigen versie !