Zoeken in deze blog

zaterdag 4 juli 2015

Groentespiesjes van de barbecue

Na zo'n idioot benauwde dag is het toch wel erg toepasselijk om hierbij de barbecue aan te steken. Lekker makkelijk ook, en fijn omdat je niet in die oververhitte keuken je aardappels, vlees en groentes hoeft klaar te maken. Bij de barbecue staat vlees op de voorgrond. Misschien een stokbroodje erbij, maar vaak stopt het hierna. Ik vind dit jammer. Want je kunt ook zoveel andere lekkere dingen op de barbecue bereiden dan spiesjes en spareribs. Waar ik overigens geen problemen mee heb hoor ;)
Daarom besloot ik een barbecue voor te bereiden. Ik maakte deze verrukkelijke groentespiesjes die ontzettend makkelijk te maken zijn, een kind kan de was doen. Het vergt wat snijwerk, kort marineren en grillen. Super lekker en gezond ook! Kijk welke groentes je in de koeling hebt liggen, pak dit recept erbij en grillen maar! Hieronder het recept! Bon apétit!


Groentespiesjes van de barbecue

Ingrediënten voor 25 spiesjes
  • 2 rode paprika
  • 1 courgette
  • handjevol cherrytomaten
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 theelepels tijm
  • peper en zout
  • 25 satéprikkers
Bereidingswijze
Zet de satéprikkers in een glas met water, dit voorkomt dat ze verbranden tijdens het grillen op de barbecue. Doe dit ruim van tevoren.
Snijd alle groentes in kleine stukjes. Rijg deze een voor een aan de spiesjes, in een willekeurige volgorde. Je kunt ervoor kiezen om aan een spies bijvoorbeeld geen tomaatjes te doen, omdat een van jouw gasten hier minder fan van is. Leg de spiesjes in een schaal, besprenkel deze met olijfolie en strooi hier de kruiden over. Laat dit 15 minuten staan. Maak de barbecue klaar en leg hier de spiesjes op. Bak deze in zo'n 10 minuten, dit verschilt per barbecue, gaar en lichte grillstrepen. 

Bon apétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten