Zoeken in deze blog

Huishoudelijke mededeling

Ik ben druk bezig mijn blog 'op te schonen'. Dit betekent dat relatief oude, weinig bekeken recepten die daarbij niet door mijzelf geschreven zijn van mijn site haal. Vandaar dat sommige recepten zijn verwijderd.
Dit vergt uitleg: aan het begin van mijn carrière als amateurkok nam ik recepten over, sinds een anderhalf jaar plaats ik enkel nog mijn eigen recepten online.
Op deze manier probeer ik mijn eigen authenticiteit te streven.
Maar vandaar dat sommige recepten 'verdwenen zijn'.
Excuses voor het ongemak!

P.S. Zijn er recepten die je echt mist? Stuur me een mailtje en wie weet ga ik aan de slag met mijn eigen versie !

maandag 6 juli 2015

Zomerse smoothie met perzik

In de zomer is het belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen. Ik vind water altijd heel dorstlessend maar soms krijg ik cravings naar een zoete en koude drank. 
Omdat ik het zonde vind om een frisdrank te pakken ga ik op deze momenten voor een lichte smoothie. Op waterbasis, en dit keer in een andere fase, als ijsblokjes. Lekker koel. 
Daarnaast pak ik de pareltjes van het seizoen, aardbeien die voor een prachtige roze kleur zorgen, en natuurlijk voor een zoete smaak. 
Ik ben helemaal weg van perziken dit seizoen en daarbij voornamelijk wilde perziken, dus die gooi ik er ook bij. Wilde perziken zijn platter en wat slanker dan de 'normale' perzik en passen ideaal in deze smoothie. Als vierde en laatste ingrediënt voegde ik verse munt uit eigen tuin toe. En dat was een ideale verfrissende smoothie op een warme zomerdag. Lekker licht, doordat ik geen zuivel toevoeg en daarom zeer geschikt als tussendoortje. Koel, zoet en gezond! Wat willen we deze zomer nog meer? Hieronder deel ik met jullie mijn recept! Bon apétit! 


Zomerse smoothie met aardbeien

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150 milliliter water, in de vorm van ijs
  •  2 wilde perziken
  •  4 grote aardbeien
  •  1 takje verse munt

     Bereidingswijze
Doe de ijsklonten in de blender. Was de perziken en aardbeien. Verwijder de pit van de perziken en snijd deze in stukjes. Haal de kroontjes van de aardbeien en doe deze samen met de perziken in de blender. Was de munt en doe deze ook in de blender. Blend deze vier ingrediënten samen tot een egale massa.
Serveer met een vers blaadje munt!

Bon apétit! 

2 opmerkingen:

  1. Jij wordt echt goed in het bedenken van creatieve combinaties voor lekkere smoothies! Als ik iedere keer zo'n receptje van je zie, krijg ik al dorst! Jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yummy, een aardbeismoothie is altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen