Zoeken in deze blog

Huishoudelijke mededeling

Ik ben druk bezig mijn blog 'op te schonen'. Dit betekent dat relatief oude, weinig bekeken recepten die daarbij niet door mijzelf geschreven zijn van mijn site haal. Vandaar dat sommige recepten zijn verwijderd.
Dit vergt uitleg: aan het begin van mijn carrière als amateurkok nam ik recepten over, sinds een anderhalf jaar plaats ik enkel nog mijn eigen recepten online.
Op deze manier probeer ik mijn eigen authenticiteit te streven.
Maar vandaar dat sommige recepten 'verdwenen zijn'.
Excuses voor het ongemak!

P.S. Zijn er recepten die je echt mist? Stuur me een mailtje en wie weet ga ik aan de slag met mijn eigen versie !

zondag 8 november 2015

'Twisted' stengsels

Het soepseizoen begint langzaam aan te breken. Met deze druilerige dagen kom ik het liefst helemaal mijn bed niet uit, maar ja, ik heb genoeg verplichtingen en dan moet ik wel.
Een soepie tijdens de lunch vrolijkt mij daarentegen ontzettend op. Helemaal leuk is om een soep te serveren als beginnetje van je diner. Persoonlijk vind ik een soep enkel als voorgerecht een tikkeltje kaal, en ik vind het dan leuk om hier nog iets bij te serveren. Een lekker stokbrood, toastjes of soepstengels. Dat laatste maakt mijn kommetje soep nét wat mooier. Dat wordt alleen maar mooier, wanneer je deze zelf maakt. De associatie met soepstengels is misschien een beetje ver te zoeken, ze zijn namelijk van bladerdeeg gemaakt en bovendien zijn ze veel smaakvoller!
Ik heb deze stengsels nog een 'twist' meegegeven. Eerst heb ik ze gevlochten, daarna heb ik ze nog een keer gedraaid, don't worry, ik heb dit in de bereidingswijze heel makkelijk aangegeven met veel foto's. Ik heb ook lekker wat van mijn favoriete kruiden in deze stengel gevlochten, tijm, rozemarijn en natuurlijk zout en peper. Benieuwd? Check hieronder het recept! Bon apétit!

'Twisted' stengsels

Ingrediënten voor 4 stengels
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • olijfolie
  • tijm
  • rozemarijn
  • zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Laat de bladerdeegplakjes helemaal ontdooien. Verwijder de plasticjes en kneed de drie plakjes met elkaar tot een bal. Rol deze uit tot een plak van 30 centimeter lang.
Snijd in de lengte 12 lange stroken. Doe dit met behulp van een liniaal, zo krijg je mooie gelijkmatige stroken. 
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg drie stroken naast elkaar neer. Bestrijk deze met een beetje olijfolie en bestrooi deze met de kruiden. Maak de stroken aan de bovenkant aan elkaar vast, goed vast. Nu kun je gaan vlechten, doe dat op je eigen manier, strak, losjes, wat je zelf het mooiste resultaat vind geven. Aan de onderkant plak je de drie stroken ook weer aan elkaar. Nu ga je 'draaien'. Je pakt twee kanten van het deeg vast en draai je handen in tegengestelde richting zodat je stengel 'twist'. Herhaal dit gehele proces met de rest van de deegstroken.
Bak de stengels in 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de twisters in een mooi hoog glas. 
Bon apétit! 



4 opmerkingen:

  1. Ah ziet er echt schattig uit haha! Heel leuk idee om zelf te maken en helemaal niet zo moeilijk (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me heerlijk! Nou moet ik toegeven dat ik zwak heb voor alles met bladerdeeg :')

    BeantwoordenVerwijderen