Zoeken in deze blog

Huishoudelijke mededeling

Ik ben druk bezig mijn blog 'op te schonen'. Dit betekent dat relatief oude, weinig bekeken recepten die daarbij niet door mijzelf geschreven zijn van mijn site haal. Vandaar dat sommige recepten zijn verwijderd.
Dit vergt uitleg: aan het begin van mijn carrière als amateurkok nam ik recepten over, sinds een anderhalf jaar plaats ik enkel nog mijn eigen recepten online.
Op deze manier probeer ik mijn eigen authenticiteit te streven.
Maar vandaar dat sommige recepten 'verdwenen zijn'.
Excuses voor het ongemak!

P.S. Zijn er recepten die je echt mist? Stuur me een mailtje en wie weet ga ik aan de slag met mijn eigen versie !

donderdag 25 augustus 2016

Springrolls met avocado en garnalen

Ik ben dol op de Aziatische keuken. Ons kruidenkastje staat vol heerlijkheden waarmee wij onze gerechten hier thuis op smaak brengen. Echt fan ben ik van loempia's, heerlijk knapperig van de chinees.
Springrolls zijn eigenlijk de verse variant van loempia's. Ze worden niet gefrituurd, maar alle ingrediënten worden vers, vaak zonder teveel bereiding in een rijstvel gerold en daarna wordt dit uitgeserveerd.
Deze rolls stonden al een tijd op het lijstje van 'to cook', en ik was blij dat ik deze vakantie nog tijd had deze te maken. Waarom heb ik dat niet veel eerder gedaan? Deze springrolls vergen heel weinig bereiding en ze zijn onwijs lekker. Ik ga dit nog veel vaker maken, jullie krijgen vast nog een of meerdere varianten hier te lezen op de blog ;), keep you updated.
Ik ben ook van plan deze een keer als hapje te maken op een feestje, het ziet er ten eerste prachtig uit, en de smaak is verrukkelijk. Ook nog relatief gezond, aangezien je verse ingrediënten gebruikt. Het perfecte plaatje dacht ik zo ! Ohja over de rijstvellen, gewoon bij de supermarkt te koop! Hieronder mijn basisrecept voor jullie! Bon apétit!

Springrolls

Ingrediënten voor 6 grote springrolls
  • 12 rijstvellen
  • 1 avocado
  • 100 gram cashewnoten
  • 50 gram glasnoedels
  • 100 gram cocktailgarnalen
  • 2 lenteuitjes
  • 3 bospenen
  • 1 tak munt
Voor de saus
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 2 theelepels visolie
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels sambal 
  • 2 eetlepels citroensap 
  • 1 takje koriander
Bereidingswijze
Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado, wortel, ui en bospenen in stukjes. Snijd de noten en munt fijn. Doe alles in aparte bakjes zodat je zo makkelijk kunt gaan vullen. 
Laat de rijstvellen kort weken in water. Leg twee geweekte  rijstvellen op elkaar en je kunt beginnen met vullen. Vul en rol de rijstvellen zoals op onderstaande foto's is weergegeven. Eerst vouw je de onderkant naar binnen, en dan vouw je de zijkanten naar binnen en dan rol je ze op. 

Saus
Doe alle ingrediënten in een schaaltje, knip de koriander daarvoor eerst fijn. Meng alle ingrediënten goed. Serveer bij de springrolls als sausje.

Bon apétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen